Founder

ЗА ОСНОВАТЕЛЯ НА BLUETOOTH FREEDOM

Здравейте, аз съм Ману (Момчил Павлов), основател и ръководител на проект Bluetooth Freedom.
В своя професионален път съм минал през разнообразие от работни среди – офис мениджър, системен администратор, уеб-дизайнер, eBay търговия, готвач и куриер, както и шоу-мениджър и илюзионист в периода 2008-2013 година, когато имах около 600 самостоятелни спектакъла по цялата територия на България.

Водещ интерес през зрелия ми живот винаги е било развитието на съзнанието и необикновените възможности, които то дава както за индивида, така и за решение на проблемите в обществото. В своя житейски път се докоснах до техниката на трансценденталната медитация (TM) и йогическото летене (TM-Sidhi) като имах възможност да участвам в такива групови програми в продължение на една година докато те съществуваха в България. Най-силно впечатление ми направиха научните изследвания, които за първи път в човешката история даваха научна гаранция за постигане на положителни тенденции на развитие на обществото, когато дори по-малко от 1% от населението на дадена територия практикува съвместно тези технологии на едно място. Това породи в мен дълбоко желание да развия качества, чрез които да мога да създам реална житейска еко-система от човешки индивиди, които са обединени около идеята за развитието на личната и обществената кохерентност (хармония) и повишаването на нивото на съзнанието чрез такива напълно практични, достъпни, научно-доказани и гарантиращи резултатите решения. Това желание ме доведе през периода 2017-2018 година в Бенгалур, Индия, където се намира хинду ашрама (манастира) на създателя на Кайлааса хинду нацията, Шри Парамахамса Нитянанда, който е изградил това място от празна поляна до малко градче от няколко стотин души.  Там не само се докоснах до още по-дълбока визия за такъв вид общност, но имах и възможността да преживея част от процеса на нейното създаване с високо мотивирани личности от цял свят. Кайлааса нацията е най-младата нация в света, която в същото време е носителка на най-древното знание за връзка на човека с космоса и развитие на съзнанието. Нейното значение тепърва предстои да бъде открито и оценено и тя ще има ключово значение в редица важни събития на развитие на планетата в близките години и десетилетия. По-късно имах възможност да се докосна за кратко до общността на Кришна съзнание (ISCON). Намирайки се в България, за мен е истинска привилегия да имам достъп до учението на великия български духовен водач, Учителя Петър Дънов, взимайки активно участие в оригиналните програми за развитие на съзнанието разработени от него, като например преживяването на прекрасния сутрешен, ритуален танц Паневритмия. Цялото това разнообразие от опитности ми даде по-широка визия за идеологията и принципите на действие и реализация на тези общности и цивилизации.

Създаването на проекта Bluetooth Freedom е естествено продължение на търсенията ми в областта на развитие на съзнанието. В началото той започна като спешна реакция на острата необходимост от повишаване на информираността на населението по повод на по-дълбоката идея зад програмираното инсцениране на ковид пандемията.  Започвайки от целенасоченото търсене на напълно достъпен за обикновения човек научен метод, чрез който той сам да достигне до истината за реалната идея на иРНК ковид ваксините, без да е необходима намесата и помощта на външни авторитети и достигайки до идеята да се потърсят най-дълбоките духовни причини за допускането на явлението с нелегалното чипиране, както и да се постигне визия, която да може да повдигне човешкия дух в настоящите обстоятелства.  Изключително съм щастлив, че по този път се срещнах с други уникални, будни личности, които със своите търсения, ентусиазъм и усилена работа дават своя принос към общата ни кауза.
За мен е истинска чест и привилегия да имам настоящото преживяване с подкрепата на всички вас!

Водейки се от същите ценности и мотивация, които са ме движили през последните три десетилетия и от жизнения и професионалния си опит, моето основно желание за Bluetooth Freedom е да създам най-добрата среда за екипа и привържениците да изживее себе си едновременно като звезди в своя личен, духовен път, но също така напълно заслужено да се почувстват и като звезди в тази област, на която те са посветили своето време, жизнена енергия и ентусиазъм в обществото. Те го заслужават!

МОЯТА МИСИЯ
Мисията е цел, стремеж, желание, което е дотолкова дълбоко и устойчиво, че знаеш, че то ще е с теб до края, до последния ти дъх дори. Когато погледна назад в последните 2-3 десетилетия от живота си виждам една нишка, която остава неизменна – историята разказвана от духовните водачи за чудния, невидим свят, който те са открили и фантастичните възможности, които той предоставя на всеки един от нас, нещо което е достъпно за обикновения човек, а това означава, че е напълно достъпно и за мен. И тук прекъснах своите писания, за да изгледам за трети път в живота си филмът A.I. на Стивън Спийлбърг, защото той толкова силно говори на същността ми за това, което търся.

В този филм едно същество (в случая дете-робот) през целия си живот се води от един единствен изключителен стремеж – да стане истински човек. За да го постигне той преминава всички граници на материалния живот и се обръща към света на приказките, търсейки своята синя фея, за която той разбира, че може да го направи истинско момче. На тази фея-идея той безрезервно отдава цялата си жизнена енергия. Въпреки абсурдността на този стремеж накрая с помощта на разумни същества от други измерения това дете-робот успява да постигне вътрешния мир, който търси. Синята фея наистина осъществява желанието му да се почувства уникален, различен и обичан, точно като истинско момче.

Аз напълно се асоциирам с това момче и неговия стремеж към реален контакт със същества от други светове, за да постигне пълна промяна на своята същност. Този друг свят е реален и изпълнен с още многобройни същества. Този свят, който за нас изглежда приказен, има пълния потенциал да ни направи много по-добри, много по-способни и да ни научи да живеем в хармония със себе си, с другите хора и природата.

Откакто през 1994 година се запознах с изследванията доказващи, че изключително малка група от хора, едва около корен квадратен от 1% от населението, е достатъчна, за да обърне всички негативни тенденции в обществото в положителни, тази идея се всели в мен така както синята фея се всели в съзнанието на детето от филма. Във всичките свои важни решения съм се водил от тази възможност. Как могат да се създадат на постоянна основа такива групи на земята? Как бихме преживявали света в така създадената от нас атмосфера? Кои са новите ни желания и вдъхновения в тази реалност?

Знам, че има такива по-висши същества, които могат да ни помогнат да направим живота на цялата планета наистина магичен. Вярвам в синята фея, която седи зад тази възможност, гарантирана дори и от науката, възможността за цялото общество да живее в любов, мир и хармония. Търся нея, тя да ми покаже истината.

Синя фея, как става това?